Om oss

om ossVi som har kennel Oxdjupet heter Karina Backéus (Nina) och Evy Andersson. Vi är syskon och bor i ett gemensamt hus på norra Värmdö i Stockholms skärgård, området heter Stenslätten och ligger alldeles bredvid Oxdjupet.

Jag och Evy tittade på många olika raser under ett antal år innan vi bestämde oss för just bullmastiffen. Trots sin storlek är det en smidig och rörlig hund, med måttligt behov av aktiviteter. Den har dessutom en fantastisk mentalitet och är otroligt charmig!

Att starta egen uppfödning var länge en dröm för oss båda och 2008 fick vi vårt kennelnamn godkänt och registrerat.

Vår uppfödning drivs i liten skala i hemmiljö. Vi har för avsikt att ta någon enstaka kull när vi kan göra en kombination som vi tror på. Vår ambition är att driva en uppfödning med sikte på god mentalitet, hälsa och exteriör. Just nu har vi sex hemmaboende bullmastiffer. Förutom bullmastiff har vi även haft två rottweiler, en cotton de tulear och en labrador retriever.
/Nina

Svenska kennelklubbens samt Svenska bullmastiffklubbens regler och riktlinjer är en självklarhet för oss. Här följer länkar till en del av de viktiga dokument som finns:
SKK:s grundregler
SKK:s avelspolicy
SKK:s avtal
SBMK:s avelsrekommendationer
SBMK:s rasspecifik avelsstrategi (RAS)
/Evy

Kommentarer inaktiverade.